Avrig - Sacadate - Nucet - Cornatel - Nocrich / Valea Oltului - Valea Hartibaciului
Palatul de vara Brukenthal din Avrig - Centrul Cercetasesc Nocrich - H.C. Habermann din Nocrich
Judetul Sibiu, Romania / 26 - 27 mai 2016 / distanta parcursa: +30 km
Transilvania. In familie. In 3 pentru locuri noi. Experiente. Din Avrig pana in Nocrich. Biciclete. Scaun bicicleta. Bagaje. Marsupiu SSC. Si voie buna. Palatul Brukenthal. Vreme instabila. Ploaie si grindina. O noapte in Brukenthal. De pe Valea Oltului pana pe Valea Hartibaciului. Soare si timp frumos de primavara. Pana in Nocrich, la Centrul Cercetasesc Nocrich - H.C. Habermann.
Cu doua zile inainte de plecare am luat bilete de tren si pentru biciclete, dus - intors, la trenurile CFR Calatori IR 1621 Bucuresti Nord - Avrig si IR 1622 Avrig - Bucuresti Nord. Prognoza meteo nu era deloc favorabila pentru 2 zile. In Gara Avrig grindina de pe jos de la ploaia de mai devreme ne-a convins sa ramanem peste noapte in Avrig si, in plus, pentru ca nu stiam cum este drumul Avrig - Nucet - Cornatel si am presupus ca nu este modernizat.
Asa ca ne-am indreptat spre Resedinta de vara din Avrig a lui Samuel von Brukenthal si ne-am cazat in Oranjeria Baroca, intr-una dintre camerele de oaspeti. A doua zi am ajuns in Nocrich, iar gazde ne-au fost cercetasii de la Centrul Cercetasesc Nocrich - H.C. Habermann / nocrich.scout.ro.
Traseul cu bicicleta incepe din Avrig, cu o scurta portiune pe Valea Oltului pe drumul national DN1 / E68. Se intra apoi pe drumul judetean DJ104G, un drum despre care nu stiam in ce stare este si despre care am aflat ca inca nu este terminat si marcat pentru circulatie publica, insa este. Drumul trece pe Barajul Avrig, barajul Lacului de acumulare Avrig, se ajunge in localitatea Sacadate si apoi se urca dealul pana in localitatea Nucet. In prima parte, placi betonate si asfalt cu gropi, apoi asfalt bun. Din Nucet se coboara usor pana in Cornatel si se intra pe drumul judetean DJ106, pe Valea Hartibaciului. Soseaua, in apropierea raului Hartibaci, trece pe langa drumurile de acces in localitatile Hosman, Marpod, Fofeldea si Tichindeal si ajunge in Nocrich.
26 mai 2016
Bucuresti, Gara de Nord
Avrig, Judetul Sibiu
Resedinta de vara - Palatul Brukenthal Avrig
Samuel von Brukenthal (1721-1803) este o importanta personalitate din Transilvaniei. A studiat administratie, istorie, filosofie si teologie in Germania. In anul 1753, ajuns in Viena, a cunoscut-o pe imparateasa Maria Tereza. Dupa o perioada la Curtea din Viena, Samuel von Brukenthal devine guvernatorul Transilvaniei in perioada 1777 - 1787, singurul sas care a fost vreodata conducatorul Transilvaniei.
Baronul Samuel von Brukenthal a fost influentat de ideile iluminismului european din epoca, fiind de asemenea un colectionar pasionat de opere de arta, monede, carti, minerale si plante.
Resedinta de vara de la Avrig, Palatul Brukenthal, a fost construit dupa modelul palatului imperial de la Schonbrunn. Domeniu, parc, multa verdeata, fantani, izvoare naturale, parau, trepte si panorama spre Muntii Fagaras.
Resedinta de vara a baronului Brukenthal este in Avrig, la mica distanta fata de Sibiu.
Valoroasa pentru istoria culturii. Un parc de vis, unicul parc in stil baroc din Romania si este protejat ca monument istoric national.
Acum 200 de ani, acest mic loc din Transilvania era cunoscut ca fantana sanatatii si ca edenul transilvanean.
Mai multe informatii: www.brukenthal.org, www.palatulbrukenthalavrig.ro.
27 mai 2016
Avrig, Judetul Sibiu
Sacadate, Judetul Sibiu
Biserica greco-catolica Sfanta Treime
Nucet, Judetul Sibiu
Cornatel, Judetul Sibiu
Nocrich, Judetul Sibiu
Biserica Fortificata din Nocrich
Centrul Cercetasesc Nocrich - H.C. Habermann
La cercetasi. In Transilvania. O experienta grozava pentru toti trei. La Centrul Cercetasesc Nocrich - H.C. Habermann / nocrich.scout.ro. Jocuri. Reguli. Nationalitati. Diferente si asemenari. Gospodarie. Pajiste. Ateliere. Drumetii. Biciclete. Fii fericit si zambeste!
Un loc minunat, multumiri cercetasilor!
|
|
Avrig - Sacadate - Nucet - Cornatel - Nocrich
Judetul Sibiu, Romania
Distanta totala parcursa: 34.6 km
Timp total: 2 ore si 19 minute
Viteza medie: 14.9 km/h
Viteza maxima: 47.1 km/h
fotografii © KERUCOV .ro
/ 26 - 27 mai 2016
aparat foto Olympus Stylus TG-850
|
|