Targusor - Cheile Dobrogei - Manastirea Casian - Targusor - Gura Dobrogei
Sacele - Corbu - Navodari - Mamaia
(Cheile Dobrogei, Manastirea si Pestera Casian, Pestera Liliecilor, Marea Neagra)
Judetul Constanta, Romania / 28 - 30 mai 2018 / distanta parcursa: +70 km
Luna mai pe final. Extrasezon. Prin Dobrogea. Podisul Casimcei. Din Targusor spre Cheile Dobrogei si Pestera Casian. Rosu de maci. Din Targusor spre Gura Dobrogei. Soare. Asfalt si drumuri de tara. Prafuite. Vant potrivnic dovedit. Locuri noi vazute. Spre Marea Neagra.
Un traseu foarte frumos, cu MTB-urile, dar destul de solicitant.
Bucuresti. Luni. Noaptea. Gara de Nord. Ora 3:00. Peron. Tren CFR Calatori IR 1987. Bilete si bilete pentru biciclete. Vagoane cu etaj, loc pentru biciclete, tren aproape gol. Pana in Medgidia. Inceput de zi. Ora 5:30. Gara Medgidia. Asteptare. Plimbare scurta pe malul Canalului Dunare-Marea Neagra. Ora 9:00. Trenul CFR Calatori R8653. Sageata. Pana in Targusor Dobrogea. Prin Dobrogea, 3 zile. In prima zi, luni, de Rusalii, traseu facut la fata locului, Targusor - Cheile Dobrogei - Manastirea si Pestera Casian - Targusor - Gura Dobrogei - Sacele - Corbu - Navodari - Mamaia. Cort in camping. A doua zi, marti, zi de relaxare, plimbare pe malul Marii Negre si plimbare de seara prin statiunea Mamaia. Goala. Libera. Disponibila. Ultima zi, miercuri, din Mamaia, prin Satul de Vacanta, spre Gara din Constanta. Ghiseu Trafic International. Bilete. Orele 13:00, trecute. Trenul CFR Calatori IR 1982. Doua ore. Bucuresti. Gara de Nord.
Traseul cu bicicleta incepe din Targusor, de la Gara Targusor Dobrogea, pe drumul judetean DJ222, spre Cheia. Prin Cheile Dobrogei. Revenind spre Targusor, se intra pe un drum de tara care face legatura dintre DJ222 si drumul pietruit care ajunge din Targusor la Manastirea Casian. Manastirea Sfantul Ioan Casian. La pas pe Dealul Casian, spre Pestera Casian. Scurt popas. Apoi, inapoi spre Targusor. Mare de rosu, mare de maci pe camp. Oprire. Din Targusor, pe drumul comunal DC81, se merge spre Gura Dobrogei. Pestera Liliecilor sau Pestera Gura Dobrogei si Manastirea Sf. Dionisie si Efrem cel Nou. Drum prafuit. Impietrit, ascutit, valurit pana in Gura Dobrogei. Din Gura Dobrogei se continua pe DC81 pana la intersectia cu drumul national / european DN22 / E87, traversand soseaua si continuand pe drumul comunal DC82 pana in Sacele, cu Marea Neagra la orizont. Din Sacele, se intra pe drumul judetean DJ226 spre Constanta, trecand prin Corbu, apoi prin Navodari. In Navodari se trece podul peste Canalul Poarta Alba - Midia Navodari si se continua pe drumul comunal DC86 prin Mamaia.
Bucuresti, Gara de Nord
Medgidia, Judetul Constanta
Targusor / Targusor Dobrogea, Judetul Constanta
Cheile Dobrogei / Arie de Protectie Speciala Avifaunistica (SPA)
Zona Cheilor Dobrogei a fost declarata Arie de Protectie Speciala Avifaunistica in anul 2007, parte integranta a retelei ecologice Natura 2000.
Aria naturala cuprinde pajisti naturale, stepe, terenuri arabile, culturi, pasuni, paduri de foioase etc. si este incadrata in bioregiunea geografica de tip stepa a Podisului Casimcei. Locurile prezinta si o mare importanta din punct de vedere geologic (ca de exemplu: abrupturi calcaroase din jurasic), paleontologic (fauna fosila), speologic si peisagistic.
Manastirea Sfantul Ioan Casian
Constructia Manastirii Sfantului Ioan Casian a inceput in anul 2003. Parintelui Iustin Petre de la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt i s-a incredintat constructia.
Biserica Sfantului Ioan Casian este construita din piatra alba, calcaroasa, specifica zonei Dobrogei.
Langa biserica s-au cladit si doua corpuri de chilii si o trapeza mica, apoi o cladire mari care adaposteste Trapeza Mare, Staretia si Arhondaricul Manastirii. Temelia de piatra a bisericii mari a manastirii s-a pus in anul 2007.
Pestera Sfantului Ioan Casian
Pestera Sfantului Ioan Casian este situata pe versantul nordic al Dealului Casian, intr-un perete calcaros, deasupra Vaii Casimcea.
Targusor / Targusor Dobrogea, Judetul Constanta
Manastirea Sf. Dionisie si Efrem cel Nou
Pestera Liliecilor / Pestera Gura Dobrogei
Pestera Liliecilor sau Pestera Gura Dobrogei este un monument al naturii de tip speologic. Pestera a fost descoperita in anul 1926 de catre istoricul si arheologul Vasile Parvan.
Conditiile optime de climat asigura adapost pentru coloniile de lilieci in timpul verii, dar si pentru hibernare in timpul iernii.
Gura Dobrogei, Judetul Constanta
Sacele, Judetul Constanta
Corbu, Judetul Constanta
Navodari, Judetul Constanta
Mamaia, Mamaia Sat, Judetul Constanta @ Camping S
|
|
Targusor - Cheile Dobrogei - Manastirea Casian
Targusor - Gura Dobrogei
Sacele - Corbu - Navodari - Mamaia
(Cheile Dobrogei, Manastirea si Pestera Casian,
Pestera Liliecilor, Marea Neagra)
Judetul Constanta, Romania
Distanta totala parcursa: 70.3 km
Timp total: 5 ore si 37 minute
Viteza medie: 12.5 km/h
Viteza maxima: 44.5 km/h
fotografii © KERUCOV .ro
/ 28 mai 2018
aparat foto Olympus Stylus TG-850
|
[ 29 mai 2018 ] prin statiunea turistica Mamaia
Marea Neagra, Mamaia, Judetul Constanta
Lacul Siutghiol, Mamaia, Judetul Constanta
[ Plimbare cu bicicletele prin statiunea Mamaia ]
[ 30 mai 2018 ] Mamaia - Constanta
Gara Constanta, Constanta, Judetul Constanta
|
|
Rezumat mini-vacanta:
Z1 | 28 mai 2018
traseu MTB XC Cheile Dobrogei - Marea Neagra
Z2 | 29 mai 2018
plimbare prin statiunea Mamaia
Z3 | 30 mai 2018
Mamaia - Constanta - Bucuresti
fotografii © KERUCOV .ro
/ 28 - 30 mai 2018
aparat foto Olympus Stylus TG-850
|
|